Ознака: производ

Токсични материи во 400 од 2.400 производи во Унијата

Истрагата на Европската агенција за хемикалии открила и токсични хемикалии во производите за детска нега, како што се пелени, автомобилски седишта, лигавчиња и душеци...

Производ што треба да го избегнувате ако имате изгореници

Дерматолозите од Британската фондација за кожа предупредуваат да не се користи на отворено еден производ што луѓето често го користат за ублажување на изгорениците. Според...

Водечки спортски забавен производ во светот

Во минатите 30 години во лигата продефилираа играчи од 120 земји и од 63 националности. Премиер-лигата се емитува во 800 милиони дома, во 188...

Нема дефицитарни производи кога има суфицит на снаодливост

За време на викендите, купувачи од Македонија и од Бугарија „пустошеле“ низ српските продавници на југот на Србија, а причина за тоа е добрата...

Губењето на јогуртот ја принуди Грција да преземе мерки

Грција сака да ги заштити производите кои се продавани како нејзини брендови, откако не успеа да го заштити јогуртот што го искористија меѓународните компании,...

Потрошувачите најмногу се жалат на техничките производи

Доколку производот се расипе по четврти пат, а гаранцијата сѐ уште важи, потрошувачот има право од трговецот да побара замена на производот со нов...

Грците се прашуваат што ќе се случи со брендот „Македонија“

Терминот „Македонија“ се појавува во брендовите на 182 грчки бизниси, додека над четири илјади грчки компании го користат во описот на барем еден производ,...

Заминуваат луѓето, заминува и странскиот капитал

Годинава обемот на странските инвестиции во Бугарија се намалил двапати во споредба со истиот период минатата година Во последната деценија по зачленување на Бугарија во...

И амбалажата го продава производот

За пласман на македонските производи на странските пазари потребно е брендирањето, односно дизајнот на производите да се усогласи со трендовите и со барањата на...