Ознака: принципите

Принципите на ОН и меѓународното право да важат еднакво за сите...

Спречувањето нови конфликти, јакнењето на довербата во Обединетите нации и еднаквото почитување на меѓународното право и принципи заради остварување на правото на слобода и...

Непочитување на принципите на легалитетот ќе ја потопи Европа

Претседателот на Европскиот суд на правдата во Луксембург, Коен Ленаертс, не се сомнева дека бурата поради невладеењето на правото може да го потопи проектот...