Ознака: превозници

Ќе разговараме за приоритетното издавање документи на превозниците, ако се појави...

Ако се појави како нужност, секогаш сме подготвени да излеземе во поддршка на кој било во приватниот сектор или јавниот сектор, изјави Фатмир Битиќи,...

Пенов: Можна е средба со приватните превозници, штом се исцрпат сите...

Средба на приватните автобуски превозници со владини претставници може да се одржи во секој момент, штом се исцрпат сите институционални можни решенија, истакна министерот...

Мицкоски: Со мачнина ја гледам понг понг играта на коалицијата на...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска побара власта и раководството на Град Скопје да испорачаат решение за проблемите на приватните автобуски превозници во Скопје,...

Одземени девет сообраќајни дозволи на диви превозници

Инспекторите за патен сообраќај на Град Скопје, во рамките на редовните работни задачи, во текот на изминатите денови, во три смени, вршеа контроли и...

Превозниците не можат да го следат дневното поскапување на горивата

Превозниците на патници засега не ги поскапеа цените на превозот, но за в понеделник имаат закажано состанок на кој ќе бидат донесени заклучоци како...

Во Скопје инсталирани мрежи на диви превозници

Досега се фатени неколку компании што не ги задоволувале законските норми за да вршат превоз на патници. Она што загрижува е проекцијата на познавачите...

Пад кај легалните, раст кај дивите превозници

Инволвираните во меѓуградскиот и во меѓународниот превоз укажуваат дека поради рестриктивните мерки, воведени за спречување на ширењето на ковид-19, со кои превозниците на патници...

Превозниците смеат да возат 50 отсто патници од вкупниот број седишта

На владина седница е донесена Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за превоз во патниот...

Превозниците бараат целосна дигитализација на граничните процедури

Забрзувањето на протокот на стоката со олеснување и поедноставување на процедурите на границите за превозниците е клучно за да може патниот транспорт да има...

Патиштата побрзи, процедурите на граница бавни

Превозниците во меѓународниот транспорт очекуваат одредени бенефиции по најавеното финиширање на Коридорот 10, но истакнуваат дека е неопходно да се поедностават процедурите за проверка...