Ознака: први

Први септември

Раскази од книгата „Децата од моето училиште“ на Јадранка Клисарова На први септември училишниот двор е преполн со весели ученици. Нивните гласови одѕвонуваат надалеку. Се...

МНР: Се врачуваат првите 100 мобилно издадени пасоши преку Амбасадата во...

Во процес на врачување се првите 100 македонски биометриски пасоши, издадени преку Амбасадата во Лондон. Воспоставувањето на базната станица во амбасадата го поедностави и...

Неколку сценарија за наставата од први септември

Во Министерството за образование и наука разгледуваат неколку можни сценарија за тоа како ќе се одвива наставата од први септември и единственото за што...

Први септември две илјади деведесет и прва

Мето ја држеше во рацете единствената книга во домот, Бајки од браќата Грим. Мето скришно ги читаше приказните за Златокоса, Палче... и патуваше со...

Кадетите први на Балканијадата во Бугарија

Целта е остварена. Момците одиграа одличен турнир. Борбено и техничко-тактички одлично се одиграни сите три натпревари. Времето до ЕП дивизијата Б е кратко, па...