Ознака: праски

Во српски праски откриено високо ниво на пестицидот хлорпирфос

Пратка со српски праски е вратена од хрватска граница во Србија откако е утврдено високо ниво на пестицидот хлорпирфос, објави Европска комисија. Опасната пратка ја...

Најдобар квалитет и свежина произведено во Европа

Кампањата „Peach Flavors WB“ финансирана од Европската Унија има за цел да промовира висококвалитетни европски конзервирани праски, кои се произведени според најдобрите стандарди за...

Најдобар квалитет и свежина произведено во Европа

Кампањата „Peach Flavors WB“ финансирана од Европската Унија има за цел да промовира висококвалитетни европски конзервирани праски, кои се произведени според најдобрите стандарди за...

Најдобар квалитет и свежина произведено во Европа

Кампањата „Peach Flavors WB“ финансирана од Европската Унија има за цел да промовира висококвалитетни европски конзервирани праски, кои се произведени според најдобрите стандарди за...

Најдобар квалитет и свежина произведено во Европа

Кампањата „Peach Flavors WB“ финансирана од Европската Унија има за цел да промовира висококвалитетни европски конзервирани праски, кои се произведени според најдобрите стандарди за...

Праските со одличен квалитет, се бара килограм повеќе

Гласините на социјалните мрежи дека праската во Росоман е оштетена од град или бактериолошки неисправна се целосно невистинити. Во откупните пунктови во Росоман вчера...

Бектеши: Ако Русија става блокади ќе најдеме други пазари

Не навлегувам во тоа дали руската блокада за праските е политичка одлука или не, но ако Русија продолжи со ваквите мерки, Македонија ќе бара...

Прасковиот црв го изеде извозот во Русија

Од еден вратен камион извозниците губат 4.000-5.000 евра, што е огромна штета. Ако ситуацијата не се реши, тие велат дека не знаат дали ќе...

Стапува во сила руската забрана за увоз на праски

Од денеска македонските праски нема да се извезуваат на рускиот пазар. И официјално стапува во сила одлуката на Русија со која се стопира увозот...

Праските од рускиот ќе се префрлаат на британскиот, косовскиот или албанскиот...

Британскиот, косовскиот и албанскиот се потенцијалните пазари за македонските праски, бидејќи од утре и официјално нема да се извезуваат во Русија, рече денеска министерот...