Кампањата „Peach Flavors WB“ финансирана од Европската Унија има за цел да промовира висококвалитетни европски конзервирани праски, кои се произведени според најдобрите стандарди за безбедност на храната и допираат до што е можно повеќе потрошувачи, со цел да се зголеми свеста за производите во Балканските земји во Србија, Албанија, Северна Македонија, Босна и Херцеговина и Црна Гора.

Во рамките на ова, „Peach Flavors WB“ ги претстави европските конзервирани праски со успешна презентација на производи во Тирана-Албанија, на 6 декември 2022 година. За време на оваа презентација, генералниот директор на грчката мрежа за конзервирано овошје, г. Апостолу ги информираше присутните за хранливата вредност на конзервираните европски праски, нивниот супериорен квалитет, рокот на траење и каде го дегустираа вкусниот европски десерт од конзервирана праска.

Луѓето од секторот Horeca и дистрибутерите можеа да дознаат повеќе за вкусните европски конзервирани праски, нивните специфични својства и предности и да разговараат за можностите за понатамошна соработка.

Кампањата „Peach Flavors WB“ е иницијатива на Грчката мрежа за индустрија на конзервирано овошје (ДЕЛКОФ СА), финансирана од Европската Унија за промовирање на потрошувачката на конзервирана праска.

За повеќе информации посетете ја нашата веб-страница https://www.peachflavors.eu или најдете нè на Facebook: https://www.facebook.com/peachflavors и Instagram: https://www.instagram.com/peachflavors.

(Комерцијална објава)