Ознака: последното

Промоција на последното дело од Петре Бакевски – „Нова Атлантида“

Последното дело од истакнатиот македонски писател Петре Бакевски, „Нова Атлантида“, кое е во издание на „Арс либрис“, дел од „Арс ламина – публикации“, ќе...

Ристиќевата палата – првиот лифт и последното корзо

Кога скопјани го запрашале: „Господине Ристиќ, зошто градите вакво чудо, толкава палата среде Скопје?“, тој мирно и духовито одговорил: „Градам споменик за себе“. И...