Ознака: помош

Шведска бара помош за гаснење шумски пожари

Шведска ја зафатија силни шумски пожари, дури и во арктичкиот поларен круг, поради што владата во Стокхолм одлучи да побара помош од други европски...

ЕУ ги повика Русија и Иран да помогнат да се спречат...

Европската унија ги повика Русија и Иран да помогнат да се запрат евентуалните во иднина хемиски напади на сириската армија заканувајќи се со нови...

ОАЕ ќе дадат половина милијарда долари за обнова на Јемен

Обединетите Арапски емирати ќе дадат 1,84 милијарди дирами (500 милиони долари) за поддршка на хуманитарниот план ОН за повоена обнова на Јемен. ОАЕ учествуваат во...

ОН бара 150 милиони долари за раселените Сиријци

На организациите што пружаат помош во Сирија им се потребни 150 милиони долари за да го олеснат животот за околу 250.000 луѓе кои се...