Ознака: песни

Нѐ паметат не само по песните, туку и по дружбите

Битолската група „Боеми“ одбележува 30 години Наместо голем јубилеен концерт, „Боеми“ еден месец ќе пеат во разни битолски ресторани, кафулиња и дискотеки, и на тој...

Од бележникот на писателот Наум Попески

Плодна есен Ни донесе есента разни витамини, јаболка и круши, грозје, жолти дињи... И црвени пиперки кромпир, морков, гравче, зелката за салата, гравчето на тавче. Сакам да ви кажам и ова е битно: амбарите полни...

Спасувачот oд „Чувари на плажа“ ги преработи песните од 1980-тите години

Пред неколку месеци, холивудскиот актер и пејач Дејвид Хаселхоф (66) изјави дека подготвува албум во кој, освен популарни хитови, ќе има и хевиметал-музика и...

Песни за ведро и весело детство

„Дувни, дувни ветренце“ е насловена најновата книга со песни за деца од познатиот писател Наум Попески, кој своето творештво им го посвети на најмладите....

Пораките на моите песни допираат до сите!

Балкански писатели за деца во „Колибри“: ВЛАСТА ЦЕНИЌ, СРБИЈА Во денешниот број на „Колибри“ ви го претставуваме Власта Н. Цениќ, истакнат српски поет за деца....

Дванаесетти меѓународен фолклорен фестивал во Кичево

Викендов на платото пред Центарот за култура во Кичево се одржа дванаесеттиот меѓународен фолклорен фестивал на песни и ора „Владимир Полежиноски“. На фестивалот настапија...

Летото ни доаѓа со чекор на најлесна срна

Во овој број на „Колибри“ објавуваме неколку песни посветени на летото, сонцето и на убавото безгрижно детство од познатиот македонски писател за деца Перо...

Никогаш не сум ги лажел моите песни

Во студиото на Ѓорѓи Крстевски Во моето творечко ковчеже има толку многу нови песни, идеи, но ќе видиме кога сето тоа ќе се реализира. Чекам...

Со песните на Добрица Ериќ ќе растат уште многу деца

Нѐ напушти Добрица Ериќ (1936 - 2019), еден од најистакнатите српски, но и балкански поети за деца, со чии песни израснаа многу генерации. Првата...

Сите песни на концертот Лозано ги испеа со публиката

По енергичниот почеток со „Километри“ се нижеа познатите хитови, а повеќето песни Влатко Лозаноски ги продолжуваше само за да може повторно да ја слушне...