Ознака: песни

Од бележникот на писателот Васил Мукаетов

Денеска, драги деца, ексклузивно на страниците на „Колибри“ објавуваме песни од најновата книга на писателот Васил Мукаетов, која е во подготовка, но наскоро ќе...

Машка работа

Песни што ме тераат да играм Љупчо Давчев Пред извесен број години бев на концерт на една група и како гостин на тој концерт се појави...

Во зборникот „Зборот на Конески 2023“ песни на автори од повеќе...

На конкурсот за годинашното издание на зборникот „Зборот на Конески 2023“, кој фондацијата за македонски јазик „Небрегово“ традиционално го објавува секоја година, беа испратени...

Балканска Атлантида

Песни што ме тераат да играм Горан беше еден од оние менаџери од скопските кафулиња од крајот на 80-тите, 90-тите и почетокот на 2000-та што...

Песни за моите внуци

Драги деца, денеска ексклузивно на страниците на „Колибри“ за првпат се објавуваат песните на Иван Глигоровски, новинар, поет и публицист, кои тој им ги...

Песни за летото и за летниот распуст на уредниците на...

Сончева везба Се кроти рака во рака, насмевки денот го златат, се ројат желби ко птици згрнати в сончеви јата. Се топат во копнеж, волшебен предел ги мами, деца а чиниш...

Медчестер

Песни што ме тераат да играм Не, не е погрешно напишано името на градот Манчестер. Откако се стекна со светска репутација како најбитна точка на...

Скопје – Дубровник – Рума

Песни што ме тераат да играм Пред некој ден решив да ја средам, исчистам, избришам, пребројам колекцијата на плочи. Доста се и знам дека ми...

Сама

Песни што ме тераат да играм Го роди некаде во 1970-тите. Сама, сосема сама, никој околу неа, како осамен смачкан вселенски брод што плови. Мајка,...

Јана

Песни што ме тераат да играм Во еден период работев во најеминентното издавачко претпријатие „Македонска книга“ каде што се издаваа книги од македонски еминентни писатели...