Ознака: пензиски фонд

Исплатата на мајските пензии почнува од среда

Исплатата на мајските пензии почнува од среда, 27 мај. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што ја реализираме втор месец, овозможуваме поголема заштита...

Демонстрантите во Франција не попуштаат, сообраќајот останува парализиран

И денеска продолжува штрајкот во Франција, а со тоа и хаосот во сообраќајот. Вчера, во четвртиот ден од штрајкот на вработените во железницата, повеќето...

ОЈО не утврди неправилности во функционирањето на вториот пензиски столб

Основното јавно обвинителство Скопје донесе резолуција со која е одлучено дека нема место за јавнообвинителско постапување во поглед на кривичната пријава поднесена од Министерството...

Семејството Тису добива помош во обидите за целосно остварување на правото...

Народниот правобранител и Здружението на млади правници ја контактираа редакцијата на „Нова Македонија“, по објавувањето на статијата за случајот на семејството на Анка Тису,...

Семејство од Скопје со години се бори за целосно остварување на...

Анка Тису и нејзиното семејство поминуваат низ долгогодишна голгота и борба со иституциите за остварување на пензиското право на Анка, апелирајќи нејзиниот случај да...

Системски грешки на Владата без компас

Повод: Скандалот со пензискиот фонд и другите такви случаи „Системска грешка“, гласи официјалното затворање на скандалот со 19-те милиони евра во пензискиот фонд! А, неодамна,...

Царовска: На 12 илјади лица со години не им биле префрлани...

На 12 илјади вработени, осигуреници на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување и идни пензионери, кои се во двостолбниот пензиски систем повеќе години не...

Шпаркасе Банка Македонија ја презеде функцијата Чувар на имот на средствата...

Шпаркасе Банка Македонија почнувајќи од 3.10.2018 година, ги презема активностите и функцијата на Банка чувар на имот на средствата на пензиските фондови со кои...

Пензионерите формираа синдикат, ќе се залагаат за утврдување минимална пензија

Пензионерите денеска се обединија во синдикат, чија цел е да стане репрезентативен социјален партнер којшто ќе се залага за подобар социјален статус на оваа...

Се работи на стабилизација на пензискиот фонд

Министерството за труд и социјална политика се уште работи на планот за стабилизација на Фондот за пензиско осигурување на Македонија со кој ќе ја...