Ознака: „Падот на Икар“

Што стои зад платното на „Падот на Икар“ на Бројгел

Дека делото „Падот на Икар“ на Питер Бројгел е една од најубавите и најзагадочни слики од доцната ренесанса, се потврдува и со големиот современ...