Ознака: отворена

Отворена изложбата „Фламански тенденции“ на Васко Ристовски

Во Галерија 2 во МКЦ е отворена изложбата „Фламански тенденции“ на Васко Ристовски, сликар на наивата, кој дипломира на Земјоделскиот факултет во Скопје, во...

Отворена изложбата „Украдени моменти“ на Виктор Соколовски

Изложбата на фотографии „Украдени моменти“ на Виктор Соколовски е отворена во КИЦ. Составена е од 36 дела во кои се препознава прецизноста на проценување...

Отворена изложбата „Современа скулптура“ на ДЛУМ

Изложбата со наслов „Современа скулптура“ на Друштвото на ликовните уметници на Македонија е отворена во уметничкиот центар „Арт хаб“. Оваа изложба на ДЛУМ е...

Куќата на Кевин од „Сам дома“ отворена за посетители

Омилената филмска куќа на сите генерации, онаа што се користеше за снимање на оригиналниот филм „Сам дома“, годинава за време на новогодишните и божиќните...

Отворена изложба „1.000 години Бигорски манастир“

Изложбата „1.000 години Бигорски манастир“ е поставена во Музејот на македонската борба за самостојност, а е реализирана во соработка со Бигорскиот манастир и ансамблот...

По три месеци Венеција отворена за туристи

По три месеци карантин, Италија почна постепено да ги отвора своите граници, а Венеција ги прими првите туристи. Фотографиите објавени од „Гардијан“ покажуваат туристи во...

Најстарата пирамида во светот отворена за туристите

Скалестата Џосерова пирамида е висока 60 метри и се верува дека е првата пирамида во Египет и најстара градба во светот. Таа била целосно...

Отворена изложбата „Охрид/поглед од другата страна“

Во Заводот и музеј - галерија „Куќа на Робевци“ во Охрид е отворена изложбата „Охрид/поглед од другата страна“. Изложбата претставува јавна презентација на проектот...

Отворена деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Општината Бутел ја отвори деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, а заинтересираните ќе можат да ја посетат до 6 декември. Ќе можат да видат 28...

Во Глумово отворена нова фабрика за преработка на месо

Современа, напредна технологија според меѓународните стандарди за поефикасно, полесно, побрзо и уште поквалитетно производство, како и 30 нови вработувања донесе новиот погон за преработка...