Ознака: омраза

Грчки митрополит осуден за говор на омраза

Митрополитот Амвросиос од грчкиот град Калаврита е осуден на условна затворска казна од седум месеци, која нема да се изврши доколку во рок од...

Заев: Да направиме сѐ да ја запреме омразата

Нашата намера е да ги паметиме, но никогаш да не им дозволиме да се вратат на сцена политиките на поделби и предизвикување конфликти, кои...

Зошто се мразат Србите и Хрватите?!

Со говор на омраза многу полесно може да се профитира во политичка и економска смисла, беше еден од заклучоците на трибината што се одржа...

Загрозена колепката на слободата, братството и на еднаквоста

Злосторствата од омраза против муслиманското население во Франција, кое е помеѓу 6 и 10 милиони, драматично се зголемија од 2016 до 2017 година. Исто...

Агентите на Фејсбук во центарот за бришење

Секојдневно модераторите на содржини во Берлин, најмени од надворешна фирма и кои работат ексклузивно на Фејсбук, „прошетуваат“ низ илјадници постови што се означени од...

МВР без толеранција кон говорот на омраза и насилството

Министерството за внатрешни работи денеска преку соопштение ја информира јавноста дека ќе се преземат низа мерки и активности, како и зајакнати контроли со цел...

САД: Зголемен бројот на криминал од омраза кон муслиманите

Во САД, во 2017 година, регистриран е пораст на злосторства од омраза против мислимани за 15 отсто во споредба со 2016 година. Според податоци на...