Ознака: најсеверниот град

Ајде да видиме кој е најсеверниот град во Европа?

Хамерфест во Норвешка е најсеверниот град во Европа. Се наоѓа на 70,5 степени северна географска ширина и на 24 степени источна географска должина. Во...