Ознака: национални паркови

Кина го гради најголемиот систем на национални паркови во...

Низ висорамнините, планините и дождовните шуми, дивиот свет се враќа во Кина додека земјата се стреми да го воспостави најголемиот систем на национални паркови...

Убавините на Македонија

Македонија има многу прекрасни места - национални паркови, големи недопрени планински масиви, извонредна природна убавина. Прекрасни снежни врвови, водопади, мали скриени планински цркви, традиционални...

Шар Планина ќе стане еден од најголемите национални паркови во Европа

Со финализирањето на процесот за прогласување на Шар Планина и Осоговските планини за заштитени подрачја ќе се зголемат можностите за прекугранична соработка со соседните...

Хрватското море прескапо и за Словенците

Поради поскапувањето на таксата за престој во марините и другите надоместоци на хрватските пристаништа, словенечките туристи што се сопственици на јахти и бродови размислуваат...