Ознака: налепници

МВР: Изменет Правилникот за налепници „НМК“ на возилата, рокот е продолжен...

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека до  31 декември 2024 е продолжен рокот за ставање налепница на која е испишана ознаката „НМК“...

Гужви пред техничките прегледи за налепниците на возилата со НМК

Пристигнаа налепниците со НМК за возилата во станиците за технички преглед во АМД-Штип, информираше денеска секретарот на АМД-Штип, Роберт Рогожаров.  Утринава имаше гужва пред...

Бесплатни НМК налепниците за регистарските таблички

Министерството за внатрешни работи информира дека е донесена одлука налепниците со ознаката НМК кои ќе треба да се залепат на регистарските таблици да бидат...

Налепниците со ознака „НМК“ за регистарските таблици ќе чинат најмногу 50...

Налепниците со новата ознака за возилата во државата „НМК“, ќе чинат најмногу 50 денари, информираат од Министерството за внатрешни работи. Како што појаснуваат, согласно Рамковната...

МВР ќе потроши 2,29 милиони евра за набавка на налепници со...

Министерството за внатрешни работи (МВР) ја заврши постапката за набавка на налепници со новата ознака „НМК“. Добитник на тендерот е компанијата КВАНТУМ од Скопје...

Налепници што предизвикаа реакции и на одобрување и на негодување

Предвидено е ставање налепници со ознака НМК на возилата што имаат таблички со ознака МК, со што ќе се избегнат дополнителни финансиски трошоци за...

За регистарските таблички ќе донесеме најдобро решение за граѓаните, односно, ако...

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во врска со најавеното можно решение за употреба на налепници на регистарските таблици, наместо да се издаваат нови како обврска...

Навредливи налепници на македонски возила

ИЗОЛИРАНИ ИНЦИДЕНТИ ВО ШПИЦОТ НА ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА ВО ГРЦИЈА Во пресрет на шпицот на туристичката сезона, македонските граѓани масовно заминуваат во Грција, но, и покрај...