Ознака: мф

Не се работи за намалување на плати во ФЗО, туку обид...

Не се работи за намалување на платите на вработените во Фондот за здравствено осигурување (ФЗО), туку се прави обид за нивно повторно зголемување кое,...

УПОЗ ги повика Кацарска и Бесими да најдат решение за запрената...

Вработените во Министерството за финансии денеска го продолжија протестот против времената мерка на Уставниот суд за запирање на исплатата на надополнувањето на платата за...

Меџити: ФЗОМ побарал од МФ дополнителни 2,9 милијарди денари за нови...

Апликациите за ставање на лек на позитивна листа што се пристигнати во Министерството за здравство, 21 за лекови и четири за нутриенси, веќе се...

Од 2015 до 2022 година утврдени се 17 нерегуларности со ЕУ...

Одделението за координација на борба против измама на ЕУ средствата (АФКОС) не располага со податоци кои произлегуваат од Европската канцеларија за борба против измама...

МФ, ЕИБ и Развојна банка потпишаа договор за нови 100 милиони...

Договор за нови 100 милиони евра евтини кредити од Европската инвестициска банка (ЕИБ) со кои ќе се поддржат најмалку 300 проекти на домашни мали...

МФ: Нема промена во постапката за признавање квалификација за сметководител од...

Предложените измени на Законот за вршење на сметководствени услуги, не прават никакви промени на тековниот пазар на сметководствани услуги во земјава, истакнуваат од министерсвото...

МФ: Измени на Законот за јавен долг со цел поголема транспарентност

Поголема транспарентност, усогласување со меѓународните практики и поголем креидбилитет кај меѓународните институции и инвеститори се очекуваните ефекти од измените на Законот за јавен долг...

МФ: Измени во законот за поголема заштита на корисниците на осигурителни...

Oсигурителните компании ќе бидат обврзани, во рок од пет дена, сите измени што ги прават во општите и посебните услови на полисите за осигурување...

Шест и пол милиони евра за општините за инфраструктура и градинки

Општините ќе можат да аплицираат за 6,5 милиони евра за инфраструктурни проекти преку Проектот за подобрување на општински услуги. Јавниот повик ќе биде објавен во...

МФ: Јавниот долг зголемен, но во рамки на ланскиот

Јавниот долг на Македонија во вториот квартал од годинава за 0,1 процент го надмина ланското ниво, кога прв пат беше намален по девет години...