Ознака: Меѓународни

Има ли кредибилитет Европа да зборува за почитување меѓународни договори?

Реакциите на првиот човек на Европскиот совет и на претседателката на ЕК се очекувани и повеќе од извесно е дека доаѓаат под притисок на...

Прилепски пијанистки освоија втора и трета награда на натпревар во...

Меѓународни награди Mакедонија и Прилеп беа успешно претставени на Интернационалниот натпревар по пијано во Тревизо, Италија, кој одржа од 19 до 21 април годинава. Во...

Македонските фудбалски судии низ годините – Ивановски и Неделковски ...

Фудбалските судии од Македонија беа респектирани како пред Втората светска војна, така и потоа. Душко Поповски е основоположник на судиската организација, која беше формирана...

Алатки на посилниот за дисциплинирање на послабиот

„Техниката на растегнување“, или поконкретно кажано „заобиколување на принципите на меѓународното право“, што се примени на Македонија за евроатлантските и европските интеграции, со употреба...

Македонија го почнува 15-от настап во циклусот меѓународни натпревари

Досега Македонија играше седум пати во квалификациите за европските првенства, шест пати се натпреваруваше за пласман на мундијалите и играше во првото издание на...