Ознака: луѓето

Луѓето низ Кина го поздравуваат Богот на благодатта

Луѓето низ Кина традиционално одржуваат активности за да го поздрават Богот на благодатта и благосостојбата, на петтиот ден од Кинеската нова година, која оваа...

Бил Гејтс: Луѓето би можеле да работат само три дена во...

Мултимилијардерот Бил Гејтс верува дека брзиот напредок на вештачката интелигенција ќе им овозможи на луѓето да ја намалат работната недела на само три дена,...

За луѓето и кучињата

Родителите на мали деца можат да ви раскажат цели приказни за постојаната борба да го задржат изметот од кучиња надвор од парковите каде што...

Објавена „Луѓето, а не градот“, во издание на „Или-или“

Од печат ќе излезе новата книга „Луѓето, а не градот“ од Снежана Младеновска Анѓелков. Ова е 215-то издание во популарната едиција „ПРОаЗА“ на издавачката куќа...

Сликата на Едуар Мане што не престана да ги фасцинира...

Неодамна реновираната галерија „Кортолд“ во Лондон повторно ја изложи познатата слика „Бар кај Фолие-Берже“ на Едуар Мане, која повторно го буди интересот на љубителите...

Што најмногу ги плаши луѓето

Некои стравови со возраста и зрелоста не се надминуваат Ирационални стравови што нè потат, нѐ предизвикуваат да скокнеме, да трепериме, да чувствуваме силно чукање на...

Карантинот ги зголемува депресијата и стресот кај луѓето

Студентите и учениците биле најизложени на последиците од пандемијата, а застапеноста на стресот кај популацијата била на повисоко ниво во споредба со други земји...

Откриени уште 50 гени што влијаат на бојата на очите кај...

Во студија спроведена на 195.000 лица, научниците во Лондон и во Ротердам откриле дека генетиката што влијае на бојата на очите е многу посложена...

И поларниот вортекс контра здравјето на луѓето

Ваквата синоптичка состојба на многу ниски температури во метеорологијата се нарекува поларен вортекс и се очекува да се почувствува во Македонија од денеска, па...

Дали е време за чипирање на луѓето?

Теоретичарите на заговор, се чини, беа во право. Чипирањето започна. Меѓутоа, иако многумина тврдеа дека луѓето ќе бидат чипирани од страна на сопственикот на...