Луѓето низ Кина традиционално одржуваат активности за да го поздрават Богот на благодатта и благосостојбата, на петтиот ден од Кинеската нова година, која оваа година се паѓа на 14 февруари. Се верува дека на овој ден му е роденден на Богот на богатството, или „Кајшен“ на кинески, митолошка фигура што им носи среќа на луѓето во кинеската култура.