Ознака: лаги

Шарени вистини и лаги

Леснотијата со која одредени мислења се пласираат на социјалните мрежи и порталите и на јавноста ѝ се нудат како експертски ставови и заклучоци добива...

Четири лажни тврдења за војната во Украина

Првата годишнина од војната Украина доведе до пораст на лажните тврдења за војната на социјалните мрежи, при што некои објави предизвикаа милиони реакции. Голем...

Лаги како река, вистината нека почека

Македонското општество е затрупано и затруено од секојдневни соопштенија и контрасоопштенијата од политичари, политички партии, институции и од други чинители за различни прашања, при...

Кои се најчестите лаги на тинејџерите

Ајде да видиме Во периодот на адолесценцијата децата почнуваат да се оддалечуваат од родителите, бидејќи тоа е време кога се бараат и се губат во...

Шарени вистини и лаги

Леснотијата со која одредени мислења се пласираат во јавноста и се нудат како експертски ставови, мислења и заклучоци добива загрижувачки димензии. Препокривање на тезите...

Дали и колку се користи полиграфот во Македонија

Во последните години, во МВР се вложува во унапредување и осовременување на постапката на полиграфско тестирање, односно се вложува во специјализирани, континуирани и стручни...

Кога со една буква се урива кула од лаги

Независно од исходот на изборите во Бугарија и новиот распоред на политичките сили, Македонија никако не смее да отстапи во какви било преговори од...

Леандри покрај патот на лагите

Јани Бојаџи Драги мои, на 10 јуни 1970, Јосип Броз, познат како другарот Тито, ја посетил Струмица, градот во кој јас ќе се родам неколку...

Лаги, проклети лаги и статистика

Статистиката, како репродуктивниот индекс и стапката на смртност, и со нив поврзаните сезонскa зависност и имунитет се клучни за носење правилни одлуки. Според некои...

Војна против лагите

Македонија реши да се фати во костец со проблемот наречен лажни вести, преку промовирање акциски план со вклученост на сите сегменти во општеството. И...