Ознака: кромид

Цената на кромидот на штипскиот пазар достигна и до 100 денари...

Расте цената на кромидот, на Градскиот пазар во Штип денеска се продаваше по цена од 80 до 100 денари за килограм. Земјоделците и трговците...

Албанскиот кромид го освојува македонскиот пазар

Во текот на месецов забележан е раст на извозот на кромид од Албанија за македонскиот пазар, посебно од округот Корча, кој е и најголем...

Цената на кромидот во Штип стаса и до 80 денари за...

Зголемена е цената на кромидот, на Градскиот пазар во Штип се продава по цената од 60 до 80 денари за килограм. Димче Колев раководител...

Јадете кромид – тој е храна, зачин и лек

Кромидот е еден од најстарите зеленчуци познати на човештвото. Постојат неколку сорти од овој тркалезен зеленчук: жолт, црвен (полут и поблаг), бел, бисерен и...