Ознака: криминал

Пресметка со високата корупција и криминал

Албанија треба да се пресмета со носителите на криминалот и корупцијата пред да почне со преговори за членство во ЕУ. Оваа оцена ја изнесе...

САД: Зголемен бројот на криминал од омраза кон муслиманите

Во САД, во 2017 година, регистриран е пораст на злосторства од омраза против мислимани за 15 отсто во споредба со 2016 година. Според податоци на...

Полицијата во регионот води битка со 20 црногорски кланови

Нарко бизнис, убиства, застрашување, претепување, лихварство, перење пари и шверц на автомобили се најчестите „бизниси“ со кои се занимаваат црногорските криминални кланови, пренесуваат српските...