Ознака: комета

Комета од ерата на неандерталците доаѓа на први февруари

Кометата што последен пат поминала покрај земјата во времето кога неандерталците оделе по неа, како праисториски луѓе, ќе го направи тоа повторно на 1...

Што е комета?

Ајде да видиме... Кометата е грутка прашина во форма на компир, со пречник од неколку километри. Кога е блиску до Сонцето, низ вселената ја следат...

НАСА ја забележа најголемата комета досега

НАСА со телескопот „Хабл“ забележа комета, чие јадро е 50 пати поголемо од вообичаената големина. Забележана е како се движи покрај Земјата со брзина...

Генерацијата политичари што ја преспаа Халеевата комета

Човекот е инаетливо суштество - забранете му го патриотизмот и ќе му го разбудите! И во деновите на ова алтернативно чествување на годишнината на Гоце,...

Хабл сними објект од друг сончев систем како минува низ нашиот

Агенцијата НАСА објави фотографија од објект од друг сончев систем и го нарече 2И/Борисов. Објектот е снимен од вселенскиот телескоп Хабл. На фотографијата се гледа...