Ознака: колекцијата

Колекцијата на книжни икони се вбројува меѓу најзначајните на Балканот

Колекцијата ја сочинуваат стотина графики што се изработени од гравери чија цел била да ја презентираат православната религиja преку приспособување на старата техника кон...

Во колекцијата на МСУ дела на уметникот од Капри

Македонскиот сценограф Крсте Џидров-Џиби донираше серија концептуални дела од циклусот „Белешки“ на неодамна починатиот уметник Симон Узуновски (1949 - 2018). - Симе беше еден од...