Ознака: карантинот

Карантинот меѓу авиопатниците не дава резултати

Во студијата на Европскиот центар за спречување и контрола на болести (ЕЦДЦ) и на Агенцијата за авионска безбедност на ЕУ (ЕАСА) се забележува дека...

Зошто субвенциите можат да го победат карантинот

Многу европски влади се обидуваат да се борат против вториот бран на пандемијата на ковид-19 со наметнување „полесен карантин“, кој обично вклучува ограничувања во...

Германците пресметаа колку ќе ги чини карантинот, во Македонија тешко се...

Во согласност со пресметки на берлинскиот институт за економски истражувања (ДИВ), новите карантински мерки што во Германија стапија во сила од вчера, ќе ја...

Карантинот сега не е опција

Засега домашните здравствени власти велат дека карантинот не е опција, но немаат јасен одговор кој е планот Б, како да се одговори најсоодветно за...

Само во карантинот снимивме 54 песни

Тандемот Александар Митевски и Драган Спасов-Дац не запира Кантавторот Александар Митевски и актерот Драган Спасов-Дац првпат како тандем застанаа на сцената лани на „Охридфест“, кога...

Неискажаната причина за карантинот

Пандемијата на ковид-19 е првата голема глобална криза во историјата на човештвото што се третира како математички проблем, а владите преку политика бараa решение...

Карантинот го зголеми домашното насилство во светот

Неможноста да излезат од дома, доведе до будење на чудовиштата во луѓето. Методите што ги користат насилниците кон своите жени, се слични на оние...

Француски научници го користат карантинот за проби за мисија на Марс

Француски научници ги користат мерките за изолација, воведени поради епидемијата на коронавирусот, за експеримент со кој би требало да се покаже како е да...

За политичарите (не) важи карантинот

Ни балканските политичари не се помалку изложени на ризикот од коронавирус, но неодминлив е впечатокот дека тие недоволно одговорно се однесуваат кон препораките за...

Кој ќе преживее, ќе раскажува

Расказ инспириран од карантинот Се испоразболеа луѓе, еј, како што од памтивек не беше се разболеле. Сместени во огромниот импровизиран болнички шатор, на едно место беа...