Ознака: каматните

ЕЦБ ги зголеми каматните стапки за рекордни 4 отсто

Во наредните две години под ризик се корисниците на кредити со променлива каматна стапка, која е значително повисока од фиксираната. Експертите сметаат дека колку...

Зголемувањето на каматните стапки повеќе е проблем отколку решение

Непоколебливата определба на централните банки да ги зголемат каматните стапки е навистина извонредна. Во име на скротување на инфлацијата, тие намерно тргнаа на пат...

Ќе има ли намалување на каматните стапки

Универзитетскиот професор Томе Неновски укажува дека актуелната тенденцијата за олабавување на монетарната политика создава можност за натамошно намалување на каматните стапки на банките Податоците за...