Ознака: кабаст отпад

Граѓаните редовно ја полнат станицата за собирање кабаст отпад во Аеродром

Откако пред два месеца, во Општина Аеродром беше поставена станица за собирање кабаст отпад, граѓаните досега исфрлиле повеќе од 100 кубици отпад од овој...

Општина Кисела Вода собра над 60 тони кабаст отпад од 326...

Општина Кисела Вода од 15 септември, од почетокот на активностите за собирање стар мебел и електронски уреди, досега од 326 домаќинства собра над 60...

Општина Кисела Вода на 15 септември ќе почне да собира кабаст...

Општина Кисела Вода на 15 септември ќе започне да спроведува акција за собирање кабаст отпад, стар мебел и електронски уреди. Општината услугата за собирање и...

Канализацијата е полна со градежен шут и кабаст отпад

„ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“ ПРЕДУПРЕДУВА Екипите на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје често се сведоци на затната канализациска мрежа, а причина за тоа е...

Собрани 14 тони кабаст отпад во општина Центар

Собрани се 14 тони кабаст отпад во акцијата која општина Центар ја организираше вчера, во соработка со ЈП Комунална хигиена и Град Скопје. Граѓаните...

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Скопјани од денеска ќе можат бесплатно да го одлагаат кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз во Центрите за селекција...

Во Аеродром собрани се 50 кубни метри кабаст отпад

Акцијата што изминативе денови се реализира во општината Аеродром заврши, а собрани беа 50 кубни метри кабаст отпад на целата територија. Оние што ја...

Акција за собирање на кабаст отпад во Кисела Вода

Акција за собирање кабаст отпад започнува од утре па во следните 20 дена во Општина Кисела Вода. Преку секторот за месна самоуправа и социјална грижа...