Ознака: индустриски

Санси: Од подрачје со недостиг од храна и облека до подрачје...

Некогаш сиромашен град во Кина, градот Дингси во провинцијата Гансу, регионот Хеси и регионот Ксихаигу во автономниот регион Нингсија Хуеи е познат и како...

Германија полека го губи чекорот со другите светски индустриски гиганти

Ако застане моторот на Европа, тоа ќе биде дополнителен шок за веќе поларизираниот политички пејзаж на континентот Деиндустријализација како резултат на политиките на Берлин Најголемите германски...

Либерализација на производството на индустриски коноп

Хрватската влада минатата недела ги достави до парламентот измените на Законот за спречување на злоупотребата на дрога со кои ќе се либерализира статусот на...