Ознака: Игри

МОК поднесе извештај за организацијата на европските младински олимписки игри...

Претседателот на Македонскиот олимписки комитет (МОК), Даниел Димевски, до Генералното собрание на Европските олимписки комитети поднесе извештај за досегашниот прогрес во однос на тековната...

Како ЛОИ 2024 обезбедуваат поодржливи Игри?

Организаторите поставија врвен план за преполовување на јаглеродот поврзан со Игрите во споредба со претходните ЛОИ, со иновативни решенија за енергија, храна, спортски терени,...

„Вижипират“ подигнат на максимално ниво заради „тревога за напад“

Премиерот на Франција, Габриел Атал, изјави дека по подигнувањето на системот „Вижипират“ на максимално ниво, „4.000 дополнителни војници“ се ставени „во состојба на готовност“,...

Швајцарија ќе се кандидира за ЗОИ, најави дека ќе организира „децентрализирани“...

Швајцарија ќе се кандидира за Игрите во 2030 или во 2034 година и најави дека за ЗОИ ќе ги користи постојните капацитети распространети низ...

Ценовни игри без граници

Државата преку своите ресорни министерства ќе мора да воспостави праведни услови за сите учесници во производството и прометот на храна. Но најважна улога во...

Абаз Емини – борач со две сребра од медитеранските игри

Емини беше еден од нашите најдобри борачи во минатиот век, кога освојувавме медали на сите големи приредби. Со двата сребрени медала на Медитеранските игри...

Павлов: Очекувам добар настап, а зошто не и медал

На денешното свечено отворање на третите Европски игри македонски знаменосци ќе бидат Емил Павлов и Милијана Рељиќ. На Игрите во Краков, Македонија ќе ја...

Македонија ќе настапи со 17 спортисти во седум спорта

Македонски знаменосци на отворањето на Игрите ќе бидат таеквондистката Милијана Рељиќ и двократниот европски првак, каратистот Емил Павлов. Македонија ќе има претставници и во...

ФИС ги најави првите снежни Игри за 2028 година

Светската скијачка федерација (ФИС) ги најави првите ФИС-игри во 2028, со официјалниот почеток на прием на кандидатури за организација на новото скијачко натпреварување, своевидно...

Патриотски игри

Вистинскиот патриотизам не се мери со контраизјави на бугарските или некои други политичари, туку со работа во полза на својата земја и својот народ....