Ознака: иван џолев

Џолев не го дели ставот на Ковачевски: Предмети застаруваат поради измените...

Претседателот на Основниот кривичен суд Скопје, Иван Џолев, не се согласува дека предметите што ги отвори поранешното Специјално јавно обвинителство (СЈО) застаруваат поради долгите...

Иван Џолев доби втор мандат на претседателската функција во Кривичен суд

Претседателот на Основен Кривичен суд Скопје, Иван Џолев, на денешната седница на Судскиот совет по изборот во 2017, беше одново избран за претседател. Тој...

Иван Џолев назначен за в.д. претседател на Кривичен

Досегашниот претседател на скопскиот Основен кривичен суд, Иван Џолев денеска е назначен за вршител на должноста претседател на Кривичниот суд Скопје, со одлука на...

Џолев: Судот одлучуваше за домашниот притвор на Мијалков во најбрз можен...

Претседателот на Основниот кривичен суд Скопје, Иван Џолев, појасни дека предлогот за притвор на Сашо Мијалков стигнал во Судот во неделата во 15 часот,...

Кривичен лани решил над 44 илјади предмети

Претседателот на Кривичен суд Иван Џолев рече дека лани биле решени над 44 илјади предмети, информирајќи за учинокот на Судот за минатата година, на...

Судијата Иван Џолев нов претседател на Судско-медиумскиот совет

Судско-медиумскиот совет (СМС) го избра раководството кое ќе го претставува во следните две години. Претседател во новиот состав е Иван Џолев, судија од Основен...

Адвокатската комора ја отфрли дисциплинската постапка против Страшевски

Адвокатската комора ја отфрли дисциплинската постапка против адвокатот Јовица Страшевски, а по пријава на претседателот на Кривичниот суд, Иван Џолев. Во пријавата на Џолев е...

Џолев: Судијата Туфегџиќ нема да суди на организаторите на 27 април

Претседателот на Кривичниот суд, Иван Џолев, соопшти дека судијата Владимир Туфегџиќ нема да им суди на организаторите на 27 април бидејќи наговата ќерка дала...

Судските службеници протестираа поради нерамномерното зголемување на платите

Претседателот на Кривичниот суд Иван Џолев го поддржа денешниот протест на судската администрација, на кој вработените во судовите протестираат против одлуките на Судскиот буџетски...

Џолев: Судиите да ги забрзаат постапките за предметите од интерес на...

Предметите на СЈО не се одлагаа поради вина на судот, туку поради странките во постапката и периодот за овластувања на специјалните јавни обвинители. Ова...