Ознака: знм

ЗНМ: Годишниот извештај покажува подобрување на состојбата во слободата на медиумите...

Македонија бележи скок во сите индекси за безбедност на новинарите и медиумските работници. Тоа го покажува годишниот извештај за слободата на медиумите и безбедноста...

ЗНМ ги осудува заканите кон новинарот Александар Видиновски по репортажата од...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ги осудува директните закани кон колегата од Канал 5 телевизија, Александар Видиновски и бара од надлежните институции да...

ЗНМ и ССНМ: ОЈО да ја отфрли неоснованата кривична пријава на...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ) изразуваат сериозна загриженост за поднесената кривична пријава од Министерството...

ЗНМ и ССНМ со претставка до МВР за апсењето на новинарот...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) ќе поднесат формална претставка до Секторот за внатрешна контрола,...

Формирање колективна организација за заштита на авторски права – можно решение...

Формирање на Здружение за колективно управување на фотографии, по примерот на Здружението за заштита на авторските музички права (ЗАМП), беше посочено како едно од...

Именувани тројца нови обвинители за предмети поврзани со безбедноста на новинарите

Именувањето на три нови обвинители во трите основни јавни обвинителства во Тетово, Битола и Штип кои ќе бидат задолжени да постапуваат за предмети поврзани...

ЗНМ: Владата не смее да крие од новинарите информации од јавен...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), го осудува игнорантскиот однос на Секторот за односи со јавноста и на Генералниот секретаријат на Владата кон медиумите...

Работилница на ЗНМ: Недозволено преземање фотографии е кривично дело, а „Гугл“...

Недозволеното преземање фотографии е кривично дело, а „Гугл“ не треба да биде основен извор и архива. Ако за некоја фотографија на интернет нема наведено...

ЗНМ, ССНМ и СЕММ: Остра осуда за прекршување на слободата на...

Здружението на новинарите на Мaкедонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) остро...

ЗНМ: Судскиот совет да биде транспарентен пред јавноста

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) го осудува денешниот непринципиелен однос на новиот претседател на Судскиот совет Сашко Георгиев да ги отстрани присутните сниматели,...