Ознака: замрзнување на цени

Следува замрзнување на цените во прехранбената индустрија, нема основ за поскапувањата,...

Министерството за економија предложи да се забрани да се нуди акциска и промотивна продажба од страна на сите синџири на трговци во државата до...

Нема продолжување на мерката за замрзнување на цените на земјоделските производи,...

Нема да продолжи мерката за замрзнување на цените на земјоделските производи, имајќи предвид дека цената на одредени производи веќе е пониска од утврденото ниво....

Се очекува одлука кои видови зеленчук и овошје ќе бидат со...

Кои видови овошје и зеленчук ќе бидат со замрзнати цени, Владата треба да соопшти овие денови. Министерот за економија Крешник Бектеши рече дека тоа најверојатно...

Бизнисот против замрзнување на цените, сметаaт дека државните резерви се подобар...

Замрзнувањето на цените не е пазарна мерка, а ако Владата сака да интервенира за да го заштити населението, треба да ги активира стоковните резерви...

МЗШВ: Замрзнувањето на цените на овошјето и зеленчукот нема да влијае...

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство попладнево соопшти дека подготвило и до Министерството за економија доставило анализа на цените за земјоделските производи, пред се...

Замрзнувањето на цените не е пазарно решение, истакна Јовановски

Замрзнувањето на цените не е пазарно решение, смета Зоран Јовановски, потпретседател и советник во Кабинетот на претседателот на Стопанската комора на Македонија за макроекономски...

Бектеши најави замрзнување на цените на тестенините и млечните производи

Министерството за економија речиси ги заврши анализите за замрзнување на цените на дел од производите, особено за тестенините и млечните производи. До крајот на...

Војна меѓу пекарниците и Владата: Ако ние сме воени профитери, замрзнувањето...

Пекарско-мелничарската индустрија влезе во отворена војна со Владата по најавата за замрзнување на цената на лебот на 33 денари за која сметаат дека е...

Владата го правда замрзнувањето на цените со заштита на стандардот на...

Заради превенција од евентуални поскапувања на основните прехранбени производи, на вчерашната седница Владата ја дополни Одлуката за определување највисоки цени на одделни производи во...

Колку подолго бидат замрзнати цените, толку „полизгаво“ ќе стане за граѓаните...

Од почетокот на пандемијата, цените на храната се во постојан раст, што, секако, се чувствува и во Македонија, бидејќи сме увозно зависна земја. Поради...