Ознака: ентитет

Псевдодеменција – понов дијагностички ентитет во психијатријата

Како што технолошкиот развој на човештвото оди со брзи чекори нанапред, така и во медицината се јавуваат нови спознанија, а со тоа и понови...

ЕУ: Од конфедерација на суверени земји кон унитарен федерален ентитет

Доминантно водена од лидерската улога на Берлин и Париз, Европската Унија се движи забрзано кон својата најдраматична системска трансформација од своето основање. Станува збор...

Секој ентитет го оспорува користењето на јазикот на другиот

Во најновиот извештај на американскиот Стејт департмент за кршењето на човековите права во Босна и Херцеговина се посочува на негирање на геноцидот во Сребреница,...