Ознака: електрична енергија

Застој во енергетскиот развој и неумешно управување со отпад

Додека светот се развива и иновира за стабилизирање на енергетските системи со истовремено справување со отпадот од граѓанството и индустријата, „Македонија е во длабок...

Како од неизвесна иднина за граѓаните и за индустријата – кон...

Електроенергетскиот систем мора да има функционални базни извори на електрична енергија За да функционира стабилно, електроенергетскиот систем е неопходно да има свои функционални базни извори...

Битиќи: Во наредните 10 дена би требало да знаеме кој ќе...

Денеска ќе се отвораат понудите и ќе се оценува дали ги исполнуваат условите. Не знаеме кој се може да аплицира, рече денеска вицепремиерот за...

Блок-тарифите за електрична енергија и нивниот опсег нема да се намалат,...

Нема да има промена на опсегот на четирите блок-тарифи за електричната енергија на регулираниот пазар и покрај забелешките на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), порача...

Почнува постапка за избор за универзален снабдувач на електрична енергија

Владата на денешната седница донесе Одлука за почнување постапка за избор на универзален снабдувач со електрична енергија. Универзалниот снабдувач ќе биде должен да врши...

ЕСМ доставила понуда од 53 евра за мегават-час електрична енергија до...

АД ЕСМ доставила до ЕВН Хоум како универзален снабдувач, понуда за купопродажна цена на електричната енергија од 53 евра за мегават-час за покривање на...

Шутиноски: Успешен прв ден на тргување на Македонската берза на електрична...

Денот на тргувањето на Македонската берза на електрична енергија покажа дека профункционираа системите на кои се тргува, кои се исти со системите кои се...

Почна со работа Македонската берза на електрична енергија

Македонската берза на електрична енергија денеска официјално стартува со работа. Со домашната берза раководи Националниот оператор на пазарот за електрична енергија, МЕМО. Проектот е...

Занаетчиска комора Скопје: Субвенционираната цена на струјата не е доволна за...

Субвенционираната цена на струјата не е доволна за да ги намали цените на пекарските производи, а формирањето на цената на лебот не треба и...

Со домашната берза на електрична енергија ќе добиеме релевантна цена во...

На 10 мај со работа ќе стартува македонската берза на електрична енергија. Со домашната берза ќе раководи Националниот оператор на пазарот за електрична енергија,...