Ознака: екосистем

Екосистем на глупоста

Интелигентните слободномислечки луѓе во Македонија се демографски пазар. Тие се надвор од општествените норми. Размислуваат надвор од наметнатата рамка и ги гледаат светот и...

Загрозен подводниот екосистем – коралите повторно побелеа

Причина за оваа појава се високите температури на океаните поради климатските промени и загадувањето на планетата Големиот корален гребен во Австралија повторно побеле, по четврти...

Живот во македонскиот авторитарен екосистем

Хаосот во политиката денес покажува дека демократијата е во неволја и ја влоши реалноста дека нашата демократија може да биде многу помалку безбедна отколку...

Основците од Карпош ќе го истражуваат локалниот екосистем

Во рамките на проектот „Напредна биологија, за нашата екологија“, учениците од ООУ „Вера Циривири-Трена“ (Карпош 2), ќе спроведат истражување на водните екосистеми во околината...

Штрковите го одржуваат здравјето на екосистемите

Фактот што годинава во Стојаково се избројани многу повеќе гнезда е индикатор дека животните услови во селото се подобрени Штрковите сѐ помасовно го населуваат селото...