Ознака: „Екосвест“

„Треш фешн“ повторно ја буди екосвеста

По осми пат оваа година здружението за едукација, комуникација и консалтинг „Охо“ организира „Треш фешн“, натпревар на креации изработени со реупотреба на материјали. Ревијата...

Од зелениот билборд остана само клупата

Градското дрво, познато како зелен билборд, имаше улога на прочистувач на воздухот, за кој знаеме дека цела зима беше загаден и скопјани не можеа...

Кој да го одвее загадувањето

Ако досега ветрот ни помагаше во расчистувањето на загадениот воздух, тогаш логично е дека истиот процес би се случил и кога би создале вештачки...