Ознака: економски развој

Самит Македонија 2025: Повик за мобилизирање на сите ресурси за економски...

Потребна е интензивна и темелна акција во наредниот период. Напредокот е бавен и недоволен за да ги постигнеме нашите цели и  неопходни се силни...

Пендаровски: Да ги удвоиме националните напори за посилен економски и општествен...

Економската криза предизвикана од пандемијата но и руската агресија врз Украина доведе до ценовни шокови и раст на животните трошоци во Европа и светот....

Отворен Балкан го поврзува регионот, го забрзува економскиот развој и евроинтеграцијата,...

Отворен Балкан на ниту еден начин не е замена за европските интеграции туку е иницијатива за поврзување на регионот, за поедноставно и полесно комуницирање...

Маѓепсаниот круг на инвестициските можности и на локалниот економски развој

Досегашното искуство укажува оти општините имаат слаб капацитет за реализација на капитални проекти, што се гледа и од состојбите на терен, констатираат упатените, истакнувајќи...

Со упад во капиталните инвестиции, се кочи економскиот развој

Со новиот прекроен буџет отпаѓаат планираните инвестиции во железницата, во проекти во образованието, во водоснабдувањето, доизградбата на Коридорот 10, како и други проекти во...

Економскиот развој е клучен за мир на Блискиот Исток?

Сега откако администрацијата на Трамп понуди план за економски развој и реформи на палестинските територии, на сите им се јасни опортунитетните трошоци од одржувањето...

Стопанството очекува партнерски однос од администрацијата

Бизнисот е тој што отвора нови работни места, инвестира во опрема и нови производствени погони и создава новододадена вредност, која е основа за покривање...