Ознака: Евгениј

Патот до успехот и до високите резултати не е лесен

Почнав со пливање на осум или на девет години, чисто колку да пробам, многу ми се допадна, ми се погодија клубот, другарите, тренерот, начинот...

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ е насловен рециталот на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев, кој во вторник, на 23 февруари, во 20 часот ќе настапи во Камерната сала на...

Европа да ѝ се извини на Македонија

(По повод препораката од Брисел) Пред мене е сега документот што ми го даде мојот нов пријател Евгениј, фотокопија на една табела на најстарите индоевропски...