Ознака: достоинство

Синхронизирано образовно-културно релативизирање на македонското национално достоинство

Во делот посветен на антифашистичката борба на македонскиот народ, во учебникот Историја и општество за четврто одделение повторно стои неопределена/инфинитивна форма на толкување за...

Критиката и човечкото достоинство

Во делото „Анали“, римскиот историчар Тацит како принцип на своето пишување, односно како метод на пренесување на фактите го постулира мотото „Sine ira et...

„Достоинство“ се закани со излегување од Владата ако нема измени на...

„Достоинство“, чиј лидер е директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, најави излегување од владината коалиција, откако Владата ги одбила измените на...

Каде е националното достоинство?

Државата е и морално и правно должна да води сметка за достоинството на своите граѓани, да го чува нивното достоинство и дома и надвор...

Светот се движи кон револуција за достоинство

Надворешната политика што ја спротивставува демократијата со авторитаризмот во манихејската борба не прави многу за да ја поправи кризата на легитимитетот предизвикана од неуспесите...

Достоинство ќе достави иницијатива до Владата за четворица бранители од 2001...

Поддршка за ова добил од претходниот премиер Зоран Заев, како и од клучните министри од претходната Влада Претседателот на партијата Достоинство Стојанче Ангелов денеска најави...

Се одржа „Семакедонскиот народен собир“

Пред седиштето на Делегацијата на ЕУ во Скопје, се одржа протест што беше најавен на социјалните мрежи како „Семакедонски народен собир против омаловажувањето на...

Македонскиот јазик, науката и достоинството

Јоргос Бабиниотис е заслужен и почесен професор по лингвистика на Универзитетот во Атина и поранешен ректор и министер за образование. Читаме: „Предавајќи им на...

Црвени линии и државотворно достоинство

Со интересирање ги следам настаните што се случуваат во односите меѓу Република Македонија (идна Северна Македонија) и Бугарија и Грција. Несомнено е дека македонската...

Достоинството е најскапоцено нешто

Македонскиот манифест со јавно обраќање до македонскиот народ се осврнува на, според нив, понижувачкиот референдум на 30 септември, со цел, како што се вели,...