Ознака: дом

Авторестрикција на сопствените уставни и законски надлежности!

Мерено статистички, низ бројки, во овој парламентарен состав со мандат во 2020-2024 г., се закажани 149 седници, 102 се завршени, а 46 незавршени. Донесени...

Пет знаци дека во вашиот дом влегла влага

Домување Со доаѓањето на постуденото време, во многу домаќинства се појавуваат проблеми со влагата. Покрај непријатниот изглед, влагата носи здравствени ризици и структурно оштетување на...

Секој дом има свој специфичен мирис

Домување Ако влезете во нечиј дом, дефинитивно ќе забележите одредена миризба. Можеби мириса топло и зачинето, како свежо печени колачиња, или мириса свежо и чисто,...

Албанците треба да работат две децении повеќе од порано за да...

Да се има куќа во Албанија сега е повеќе сон отколку реалност. Зголемените цени на домовите се отежнителна околност за семејствата што сакаат да...

„Танец“ заслужува свој дом

Завршен концерт на најуспешниот ансамбл Националниот ансамбл за народни игри и песни „Танец“ и годинава традиционално ја заокружува исклучително успешната концертната сезона, со ексклузивен новогодишен...

Сите живи суштества имаат свој дом

Креативно катче Во 2-г одделение во ООУ „Јан Амос Коменски“ во Скопје, минатата недела на часот по предметот Природни науки, со помош на наставничките Александра...

Детали што прават домот да изгледа невкусно

Многу луѓе вложуваат време и пари во уредувањето на својот дом, но ако направат неколку грешки при уредувањето, домот може да изгледа евтино и...

Во Собранието има сè, само дебата не

Најновите истражувања на јавното мислење само уште еднаш ги потврдија лошите резултати од работата на народните избраници. Трагично е што овие слабости се детектирани...

Oслободете се од мравките со три состојки

Домување Со помош на три состојки можете да се ослободите од мравките во вашиот дом. Мелен црвен пипер: Можете да го направите истото тоа и со...

Нов дом може да се купи со плаќање во натура

Неколку кинески градежни инвеститори рекоа дека ќе ја прифатат храната како средство за плаќање за домовите, бидејќи се обидуваат да привлечат купувачи, пренесува „Би-би-си“ Кинески...