Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25323)

Викендов ќе се одржи најголемото алпско првенство во затворен простор

Поради пандемијата, изданието за 2020 година беше откажано, но сега се врати најголемото алпско првенство во затворен простор, пишува ФИС. Тркачите се натпреваруваат на...

Глината е идеална за мрсна кожа

Нега и убавина Сјајна кожа, многу митесери, Т-зона што сјае, ова се карактеристики на мрсна кожа. Посебна нега се подразбира, а една од состојките што...

Стиви Вондер главна ѕвезда на „Глобал ситизен“

Познатиот американски пејач Стиви Вондер ќе биде главна ѕвезда на 24-часовниот жив настан што ќе се одржи на 25 септември во Лос Анџелес, во...

Во Бразил се загрозени 1.788 вида

Најмалку 30 проценти од сите видови дрвја во светот се изложени на истребување, двојно повеќе од загрозените цицачи, птици, водоземци и влечуги заедно, се...

„По Антарктикот“ го отвора фестивалот на планински филм

Од 13 до 17 септември ќе се одржи 12-то издание на „Ехо“, фестивалот на планински филм во МКЦ, овој пат комбинирано под отворено небо...

Традицијата на здрава храна на поднебјето и нашите модни навики

Дваесет и четвртата сезона на „Моден викенд Скопје“ овој пат e во знакот на мултимедијалниот проект „Ноу вејст МК“, со богата тридневна програма, која...

Објавена стихозбирката „Раѓање“ на Бошко Рајчовски-Пелистерски

Збор по збор Бошко Рајчовски-Пелистерски, активист, поет и новинар, роден во Преспа, кој повеќе од педесет години живее во Америка, е автор е на четири...

Музеј „Д-р Никола Незлобински“

Посети го музејот Музејот „Д-р Никола Незлобински“, лоциран во Струга, е еден од најстарите во Југоисточна Европа. Препознатлив е по својата природонаучна поставка, која е...

Дела што ги откриваат релациите помеѓу храброста и срамот

Бранкица Јордановска, костимографка „Маска или преобразба на изопаченото“ е насловена изложбата на Бранкица Јордановска, поставена во МКЦ. За својата изложба авторката вели дека е самоистражувачка...

Сто автори со 150 дела на изложбата „70 години од...

Во објектот „Даутпашин амам“ е отворена изложбата со наслов „70 години од првата национална поставка“ (1951-2021), изложба организирана по повод 70 години од свеченото...