Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25260)

Глобални линии

Како го видоа светот карикатуристите  

Десет најскапи градови за работа во странство

Според еден извештај на „Мерсер“, Ашхабат во Туркменистан е најскапиот град на планетата за странски работници. „Мерсер“ рангираше 209 града врз основа на споредбените...

Русија не е вистинскиот клуч да се сопре подемот на Кина

Западот без јасна визија за геополитичката превласт во светот За Западот би било попаметно да ги остави Русија и Кина да сфатат колку се всушност...

До колку ставени вета од соседите ќе важат добрососедските договори?

Со тригодишното искуство од потпишувањето на Преспанската спогодба и поминатите четири години од постоењето на Договорот за добрососедство со Бугарија, не може да се...

НАТО е стебло во кое верверичките собираат лешници за зимница

Сакам и мора да се најдам на црната листа на Бајден. Но, еве, стигнав до крајот на колумната. Немам простор убаво да ви објаснам...

Посади дрвја што в идниот век ќе донесат плодој

Доколку сакаме да ја зачуваме државата, потребно е обединување на македонската политичко-општествена елита, која, пак, од своја страна ќе ги обедини македонските граѓани. Потребни...