Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24852)

Кои граѓани поминуваат најмногу години во пензија

Граѓаните во Франција поминуваат најмногу време во пензија во однос на сите земји на Организацијата за економската соработка и развој (ОЕЦД). Француските жени во...

Спорни прегледи – ново мачно искуство за доселениците

Малолетните доселеници, кои немаат документи и не се придружувани од возрасни лица, се изложуваат на спорни мачни прегледи за утврдување на возраста, кои се...

Маскирната униформа на ЕУ

Од мноштвото дефиниции, сепак, најблиску до реалноста е методологијата да се опише како умешно геостратегиско маскирање на политичката волја на самата Унија. Или, со...

Може и сум рекол

Навистина, промената на името и двојазичноста беа само во нашите небањати глави. Еве ја, суверена Република Македонија со почнати преговори, стои гордо пред вратите...

Институциите мора да се професионализираат и да се европеизираат

(Отворено писмо до Канцеларијата на Европската Унија во Македонија и до амбасадите на Франција, Холандија и на Германија) Јас Ѓорѓи Илиевски, виш просветен инспектор, вработен...