Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24582)

„Поточиња 2019“ на 30 и 31 март во МОБ

Популарниот детски фестивал „Поточиња“ по 16-ти пат ќе се одржи на 30 и 31 март, на сцената на Македонската опера и балет. Распеаните и...

„Прочка 2019“ со своите пораки ги воодушеви посетителите

Разиграно, со мнoгу насмевки и позитивна енергија каква што само најмладите знаат да емитуваат, во саботата во Прилеп помина вториот ден од „Прочка 2019“,...

Карневалска ѕвезда

Карневалска ѕвезда Малата Лаура сака кралица да биде, па дотерана, нашминкана во огледало се виде. „Баш сум убава - самата си рече. Сега можам на маскенбал, желбата ме влече!“ Здивот им застана на сите...

Весело и шарено на Детскиот карневал во Струмица

Околу три илјади дечиња во неделата претпладне продефилираа на плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица на Детскиот карневал што се одржува на празникот Прочка. Со...

Наставникот треба да биде пример за своите ученици

Постојат и такви наставници што од почетокот до крајот ја исполнуваат мисијата на добрина и љубов во сите полиња на нивното дејствување. Таков е...

Каков дедо – таков внук

Вообичаено, секој ден, по ручекот, дедо Ивко си имаше „обичај“ малку да си прилегне. Да си се одмори. Особено ако беше празничен, неделен ден. Но...

Здравствените предизвици во светот и кај нас

Според показателите на СЗО, здравствените предизвици со кои се соочува светот годинава се главно исти, но секако не се исти одговорите и мерките на...

Човечки е да згрешиш, ама и да простиш!

проф. д-р Кирил Темков Луѓето во секојдневниот живот се сретнуваат со многу проблеми и нивното однесување не е секогаш во ред. Понекогаш тие не се...

Кратка историја на осаменоста

Бројот на луѓето околу тебе не ти гарантира дека не си осамен. Кога е човек вистински осамен, тој всушност, и да влезе во толпа,...

Бродолом со среќен крај

Само агонијата е таа што бездруго преживува, но не направи од нас одлични пливачи, само добри давеници и необјасниво - давители едни на други....