Ознака: дизајнер

Ние Италијанците имаме должност да ја одржуваме жива фигурата на Пинокио

Лука Мадонини, италијански дизајнер Во галеријата „Чифте-амам“ беше поставена изложбата со наслов „Најдрагиот Пинокио“, во организација на Амбасадата на Италија во Скопје и ИТА Скопје,...

Распродажба на личните предмети на дизајнерот Карл Лагерфелд

Кадифено мече, облека, предмети од домаќинството, мебел и уметнички дела што му припаѓале на модниот дизајнер Карл Лагерфелд наскоро ќе бидат изложени во Келн,...

Промовирана книгата „Девет“ на белградскиот дизајнер Футро

Kнигата „Девет - роман во илустрирани приказни“ на белградскиот дизајнер Славимир Стојановиќ-Футро, промовирана онлајн, носи порака да се прифатат сопствените грешки и мани за...

„Слави го животот“ – изложба за себепромена

Изложбата „Слави го животот/себепромена“ на дизајнерот Горан Костовски ќе биде отворена на 21 мај во мобилна/монтажна галерија на Центарот за современи уметности, во Паркот...

Негови пасии беа модата, книгите и мачката Шупет

Карл Лагерфелд, водечкиот дизајнер на модната куќа „Шанел“ во изминатите 30 години, почина вчера во 86-та година, објавија француските медиуми. Дизајнерот, кој во една...

Поезијата е битен сегмент од мојот живот

Лазе Трипков, дизајнер, сценограф Перото е едро, а едрото е она што го дава правецот кон слободата на авторот, поединецот, групата, дојденецот, домаќинот, раселениот, изгонетиот,...

Дизајнерот Лагерфилд ќе се откаже од германското државјанство

Светски познатиот моден креатор Карл Лагерфилд, кој е роден во Хамбург, изјави дека планира да се откаже од германското државјанство бидејќи ја „мрази“ политиката...