Ознака: дигитално евро

Подготвени сте за дигитално евро? Европската централна банка со планови за...

Во периодот на одбележување на својата 25-годишнина, Европската централна банка подготвува предлог - дизајн за дигитална верзија на еврото, одговарајќи на притисокот од развојот...

Член на Европската централна банка бара да се воведе дигитално евро

Европската централна банка (ЕЦБ) треба да воведе дигитално евро бидејќи целосното препуштање на дигиталните валути на иницијативите на приватниот сектор може да ја загрози...