Ознака: Децата

Децата се најважното нешто на светот!

 Се трудам на децата да им укажам на важните животни вредности, да бидат добри луѓе, браќа, сестри, пријатели, а кога ќе пораснат и добри...

Градинките се подготвуваат за безбедно згрижување на децата

Скринингот за состојбата со ковид-19 што го најавија здравствените власти започнува денеска, а први на листата се вработените во градинките, бидејќи тие веднаш по...

Какви пораки им испраќаат ликовите од сказните на децата?

Овие ликови не трагаат по нешто егзотично и материјално, тие всушност сакаат една цел, а тоа е слободата. Да бидат и духовно и физички...

Ако сакаме вистински да учиме, тогаш треба да учиме од децата!

Во издание на „Арс ламина“ неодамна излезе од печат новата книга на Димовски, „За секоја буква приказна“, со илустрации на Игор Јовчевски, која во...

Децата најмногу ги сакаат бајките што веќе ги знаат

Претстави што особено го привлекуваат вниманието кај најмладите се најчесто насловите како „Пепелашка“, „Снежната кралица“, „Црвенкапа“, „Убавицата и ѕверот“... Тоа се бајки што децата...

Телефонот за психолошка поддршка непрекинато ѕвони

Особено ранлива категорија се децата. Очигледно е дека децата разбираат дека нешто невообичаено се случува, бидејќи не одат во училиште, иако е во тек...

Во Индијан Велс, тенисерите сами ќе си ги земаат крпите за...

Децата што собираат тениски топчиња ќе мора да носат ракавици на првиот мастерс-турнир годинава во Индијан Велс, кој ќе започне идната недела во овој...