Ознака: ден на победата над фашизмот

Нашата држава секогаш преку дела е на вистинската страна на историјата,...

Се поклонуваме на борците кои ги положија животите за пораз на фашизмот, од чиишто рушевини е изнедрена македонската државност, истакна премиерот Димитар Ковачевски, во...

Путин од воената парада во Москва повика на борба против современите...

  Во Москва се одржа парада по повод 9 мај, Ден на победата над фашизмот во Втората светска војна. На парадата присуствува и претседателот на...

Шчербак: Никогаш да не го заборавиме подвигот на антифашистите

По повод Денот на победата над фашизмот на Матка се одржа свечена манифестација во чест на загинатите борци, храбрите партизани кои по цена на...

Ден на победата над фашизмот

Светот денеска го одбележува Денот на победата над фашизмот. На 9 мај 1945 година со потпишувањето на безусловна капитулација на нацистичка Германија, официјално беше...

Општина Прилеп и руската амбасада го одбележаа Денот на победата над...

Општина Прилеп заедно со амбасадата на Руската федерација денеска ја одбележаа 73-годишнината од денот кога се слави победата над фашизмот во Втората светска војна, 9-ти...